Poëzie

 

vlammetje Zondagochtend Gedichtenuur


festival_of_booksUit een gezamenlijke liefde voor de poëzie bedachten Doortje Mesker en Jet van Aalst in 2007 een soort leesgroepje met gelijkgestemde liefhebbers die één keer in de maand "iets met gedichten" zouden doen.
Dat werd in maart van dat jaar in de Dominikanenkerk de eerste bijeenkomst van Zondagochtend Gedichtenuur: een aantal mensen rond een tafel die gedichten lezen en daar met elkaar over praten - niet meer en niet minder - op de eerste zondag van de maand van 10.30 tot 12 uur.
Inderdaad, als een ander soort kerkdienst, waarna men cultureel gesticht eventueel na afloop (prozaïsch) nog kon gaan winkelen. Kleinschalig en zonder pretenties, geen college, geen opdrachten, maar het gaat wel ergens over. Nu staat die tafel in Brasserie Tapijn (Tapijnkazerne) en er zitten nog steeds mensen aan die gedichten voorlezen en daar over praten.
Voornamelijk Nederlandstalige gedichten, uitgekozen door Jet van Aalst en Paul Westerneng naar een thema dat kan variëren van Herfst tot Huis, van Vuur tot Vogels en van de Mythe van Icarus tot de Eerste Wereldoorlog. De deelnemers krijgen de gekozen gedichten van te voren per mail toegestuurd. Het aantal deelnemers is beperkt.
Inlichtingen: Jet van Aalst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deel ons met anderen

Share |