De Leesclub Leest

 

Vind je het fijn om met anderen over je leeservaringen te praten? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema? In onze leesclub onderzoeken we samen de literatuur in al haar facetten.

Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld, reikt zijn eigen thema’s aan, uitwisseling leidt naar nieuwe inzichten en verdiept onze leeservaring en ons leesplezier. We lezen recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s.

De leesclubs worden geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. De leesclub begint met een introductie van schrijver en werk. Daarna wordt er een gesprek opgezet. In de pauze wordt er voorgelezen en daarna worden leeservaringen verder uitgewisseld en discussie gevoerd over de thema’s in een open, respectvolle sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.

Cursusduur: 6 lessen 
Docent: Maria Kleijnen

Data seizoen 2022-2023:

 

Dinsdag 13 sep 2022: Hervé Le Tellier – Anomalie

Dinsdag 1 nov 2022: Mariken Heitman – Wormmaan

Dinsdag 13 dec 2022: Liza Weeda – Aleksandra

Dinsdag 17 jan 2023: Damon Galgut – De belofte

Dinsdag 28 feb 2023: Juli Zeh – Onder buren

Dinsdag 11 apr 2023: Richard Powers – Verwilderd


Cursustijd:
van 19.00 tot 21.00 uur.
Locatie: Avenue Céramique 50; 6221 KV Maastricht – souterrain 
Deelname: 6 lessen; € 60,- en € 10,- voor eenmalige deelname ( inclusief koffie/thee/water)
Reserveren:  Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-48453310


                 

Deel ons met anderen

Share |