Agenda aktiviteiten VLAM


vlammetje  Zondag 28 augustus, Literaire wandeling, 11.00 - 13.00 uur


kemp omslag

 

Wegens grote belangstelling neemt Jet van Aalst, de voorzitter van VLAM, liefhebbers voor de tweede keer dit jaar mee door Maastricht en Wyck aan de hand van zestien gedichten van de Maastrichtse dichter Pierre Kemp (1886-1967).

Laat u verrassen door zijn mooiste poëzie bij de plekken in de wijk waar hij gewoond en gewerkt heeft. De wandeling is een kans bij uitstek om kennis te maken met de dichter die zoveel speelse en originele gedichten schreef.

Aanmelden en reserveren : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelname: € 10,- persoon (inclusief de wandelbrochure “Pierre Kemp. Nobel oud kind” en 1 consumptie). Vooraf betalen op rekening VLAM: NL05RABO0361922388 o.v.v. wandeling 28 aug.

Startpunt van de wandeling en tijdstip:  Centre Céramique, Ingang Plein 1992, 11.00-13.00 uur


vlammetje  1 september, Letters bij de Lunch, 12.30 - 13.30 uur

Kuifje, en het beeld van de vrouw bij Hergé

door André van Dijk

Bianca Castiafiore

VLAM zet zich ook in voor een adequate leescultuur. Met welke hindernissen moeten we evenwel rekening houden? Passen beeldverhalen als de albums van Kuifje wel in een verantwoord beleid? Hoe gaat Hergé bijvoorbeeld om met inclusiviteit? Hoe woke is Kuifje? Kunnen overigens kromme beelden leiden tot moreel recht gedrag?  

We leven in tijden van een leescrisis. Is het verantwoord in de strijd tegen ontlezing ook beeldverhalen in te zetten? De inleider heeft weliswaar gekozen voor de aankondiging  “Kuifje en het beeld van de vrouw”, maar de inleiding in deze lunchpauze waaiert wel behoorlijk breed uit en zoomt ook in op beeldinnovatie in de lijn Eisenstein, Hergé, Spielberg.

 

André van Dijk is neerlandicus en was jarenlang als docent Nederlands verbonden aan het Sint Maartenscollege in Maastricht.

 

Locatie en tijdstip: Centre Céramique, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis / Wel aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 043-3505600.

Organisatie i.s.m. Centre Céramique

Deel ons met anderen

Share |