Agenda aktiviteiten VLAM

 

 vlammetje 15 en 22 augustus: Op versvoeten door Maastricht


 laars2

 

Laat u verrassen en volg op zondag 15 of 22 augustus van 10.30-12.30 uur deze bijzondere wandeling door een verstilde stad. Onderweg kunt u genieten van gedichten over Maastricht, de stad die al eeuwen lang een
inspiratiebron is voor vele bekende schrijvers en dichters.

Jet van Aalst en Paul Westerneng voeren u vanaf het Heinric Van Veldekeplein door de historische binnenstad.

Gratis voor leden van de VLAM ( wel graag opgeven en voor welke dag); 5 euro voor andere belangstellenden.

Een boekje met de gedichten cadeau.

Aanmelden (en betalen) voor 9 augustus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (o.v.v. welke dag)

Kosten:
voor VLAM-leden gratis, voor andere belangstellenden € 5,- (vooraf betalen NL05RABO 0361 9223 88 o.v.v. poëziewandeling en dag).

Startpunt van de wandeling: Heinric van Veldekeplein


 vlammetje 2 sept: Letters bij de Lunch


 

Nieuwe wegen voor Mariken

door Monica Boschman

  MarikenNijmegen3

Wie Nijmegen bezoekt, ontmoet Mariken van Niemeghen. Hoe zit dat in Antwerpen én in Maastricht? In Antwerpen leeft Mariken zeven jaar met de duivelse Moenen, in Maastricht verblijft ze jarenlang in het klooster voor gevallen zondaressen. Het is mooi haar verhaal ook in deze steden te blijven vertellen. Daarnaast is het een universeel verhaal, het gaat niet voor niets al vijfhonderd jaar mee. Het meisje dat zeven jaar met de duivel samenleefde en daarna tot inkeer kwam. Trappen we niet allemaal in de val van de duivel? Verleiding, zonde en vergeving. De zoekende mens die net als Mariken meerdere malen moet vallen en opstaan om zichzelf echt te leren kennen. Dichter Monica Boschman (1965) kroop in de huid van Mariken en schreef een cyclus gedichten. Die draagt ze voor, gecombineerd met de vertelling. Nieuwe wegen voor Mariken. Een verhaal dat je bij blijft.

Monica aan het woord: "Wat ik nu doe, is gegroeid uit wat ik eerder deed. Ik noem mijn studie Nederlandse taal en letterkunde en mijn werk als trainer, voorlichter, interviewer en tekstschrijver. Maar mijn belangrijkste leermeester is het leven zelf. Ik ben wie ik ben door alle stappen die ik vanaf 23 augustus 1965 heb gekropen en gezet."

Met muzikale omlijsting door Hildegard Moonen op viola da gamba. Ze is als docent verbonden aan Kumulus Muziekschool.

 

Locatie en tijdstip: Lutherse kerk, Hondstraat 14. Maastricht van 12.30-13.30 uur/ Toegang is gratis

 

Deel ons met anderen

Share |