2 juni, Letters bij de Lunch

2 juni, Letters bij de Lunch

Grensstreken door Milo van Bokkum   Milo van Bokkum...

  • 2 juni, Letters bij de Lunch

    2 juni, Letters bij de Lunch

Grensstreken

door Milo van Bokkum

 Bokkum Grensstreken

Milo van Bokkum (1994) schreef het boek ‘Grensstreken’ over de geschiedenissen achter de vreemdste landsgrenzen van de wereld. Al zijn hele leven is hij gefascineerd door landsgrenzen en reist hij graag naar enclaves, exclaves en andere merkwaardige rafelranden van de wereldkaart.

In zijn lezing vertelt hij waar zijn grensfascinatie vandaan komt, en hoe het boek tot stand kwam. Maar bovenal komen de verhalen achter een aantal lijnen op de wereldkaart aan bod. Waarom bezit Spanje nog een paar stukjes land in Marokko? Over welk stukje grens zijn Nederland en Duitsland het nog altijd niet eens? En welke grens kent het meest ingewikkelde verloop?

 

Het boek ‘Grensstreken; waarom grenzen liggen waar ze liggen’ is uitgegeven in 2021 en onderzoekt de aantrekkingskracht van grenzen aan de hand van wonderlijkste voorbeelden.

 

Locatie en tijdstip: Centre Céramque, 2 juni, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis / Wel aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 043-3505600

Organisatie: VLAM i.s.m. Centre Céramique

Deel ons met anderen

Share |